Храни без глутен за всеки ден

В забързаното ежедневие е трудно да се храните редовно, а какво остава пък за здравословно.

Въпреки хилядите проповеди колко по-вредно е да консумирате храни и напитни с глутен – реално, когато сте изправени пред павилиончето до работа – никъде не се предлагат храни без глутен, за да си закупите от тях. Именно в това се крие и магията на био магазина lifestore.bg предлагащ храни без глутен за всеки ден.

За да ви запознаем малко по-подробно с това какви са тези храни, ще се впуснем в издирване на най-полезните бързи закуски, крекери, солети и други любими за похапване неща без глутен, които се намират в био магазина и чийто състав можем лесно да проверим. В този ред на мисли – вие с какво обядвате през работно време? Както е известно, а и са доказали редица изследвания, така наречената fast food – „бърза храна“ е наистина вредна и задръства организма ви не само с вредни вещества, а и със самия материал, от който е направена. Дори да е произведена от брашно – то тя със сигурност е богата на глутен. А ето, че дойде ред и на това да разсяним защо глутенът е толкова лош за нас и как вреди на организма ни. Това е протеин, който се съдържа във всички пшенични изделия и производните, направени от като лимец, грис и други. Глутенът се разгражда изключително трудно в организма, понякога предизвиква алергични реакции, а друг път много по-сериозни последици, за които може да се поинтересувате и лично. Когато похапвате храни със съдържание на глутен, протеинът се натрупва в организма и създава неблагоприятни последици.

Храни без глутен за всеки ден

Именно поради вече изброените в предния абзац причини – храните без глутен станаха толкова популярни. Нещо повече, доверявайки се на lifestore.bg био магазина можете да пазарувате всяка седмица през уикенда здравословни храни без глутен, така че да не се налага да се редите на опашки за вреден обяд, в обедната си почивка и да не съсипвате сами здравето си. От друга страна, всеки безглутенов продукт е изключително хранителен и подходящ за всеки, който желае да се храни здравословно или е привърженик на вегетарианството. Не пропускайте да разгледате актуалните предложения на храни без глутен – за всеки ден, още сега от lifestore.bg.

Публикувано в Здраве с етикети . Постоянна връзка.

Коментарите са затворени.